قرص چربی خون
قرص چربی خون ,قرص چربی خون آتورواستاتین,قرص چربی خون خارجی,قرص چربی خون گیاهی,قرص چربی خون,قرص چربی خون بالا,قرص چربی خون جم فیبروزیل,قرص چربی خون لاغر میکند,قرص چربی خون و لاغری,قرص چربی خون انتوم
در این مطلب از سایت جسارت به عوارض و زمان مصرف قرص چربی خون گیاهی خارجی آتورواستاتین می پردازیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.چربی خون انواع مختلفی دارد.همانطور که می دانید نوعی از آن با نام LDL برای بدن بسیار مضر است به طوری که افزایش آن در بدن خطرات زیادی همچون سکته قلبی یا مغزی را به همراه میآورد. چربی مضر خون که به کلسترول بد خون هم معروف است مانع جریان آسان خون در رگها شده و در کار قلب و سایر اعضای بدن اختلال ایجاد میکند. بنابراین توصیه میشود با انجام آزمایش خون از میزان چربی خون خود مطلع شده و در صورت لزوم برای کاهش آن روشهای درمانی را به کار گیرید. خوشبختانه داروهای کاهنده چربی خون متعدد هستند و اگر بطور صحیح مصرف شوند تا حد زیادی میتوانند این مشکل را رفع کنند. در ادامه با برخی از این داروها تحت عنوان قرص چربی خون آشنا میشویم.
توضیحاتی در مورد قرص چربی خون
اگر پزشک شما تصمیم گرفته است که برای شما داروهای کاهش دهنده کلسترول خون را تجویز نماید علت آن این است که شما در معرض خطربالای ابتلا به بیماری قلبی یا سکته مغزی قرار دارید. اغلب درمان کاهش دهنده کلسترول خون شامل ترکیبی از رژیم غذایی و دارودرمانی است. اکثر بیماری های قلبی عروقی و بسیاری از سکته ها ی مغزی به دلیل تجمع و رسوب چربی، کلسترول و سایر مواد (که پلاک نامیده می شود) در دیواره داخلی سرخرگها، ایجاد می شوند. سرخرگها دچار گرفتگی و بنابراین تنگی شده و جریان خون کاهش می یابد. اگر لخته ای تشکیل شود و جریان خون به قلب را دچار انسداد سازد ، این حالت منجر به حمله قلبی می گردد. اگر لخته خون، سرخرگی را که خونرسانی به مغز را بر عهده دارد دچار انسداد سازد، سکته مغزی رخ می دهد. شما می توانید با گوش کردن به توصیه های پزشک از بروز این بیماری ها پیشگیری کنید .لیپیتور که احتمالاً شناختهشدهترین داروی کلسترول و چربی خون است، نامی است که بیشتر مردم آن را مرتبط با درمان میزان بالای چربی خون میدانند. لیپیتور یک آتورواستاتین مصنوعی است که تاثیر آن کاهش میزان چربی خون بوده و با مزایای ضد التهابی خود موجب کاهش خطر سکته قلبی و تثبیت پلاکهای موجود در شریانها میگردد. عوارض جانبی لیپیتور مانند درد عضلانی، یکی از شایعترین مشکلات بوده و پدیدهای است که در میان داروهای چربی خون بالا رایج است.زوکور نوعی استاتین است که برای کنترل میزان بالای چربی خون همراه با تغییرات سالم در شیوه زندگی مانند رژیم غذایی و ورزش مورد استفاده قرار میگیرد و زمانی که این اقدامات جهت اصلاح شیوه زندگی ناموفق باشند، مناسب در نظر گرفته میشود. عوارض جانبی زوکور شبیه به دیگر گونههای داروهای استاتین میباشد که شایعترین آنها مشکلاتی در دستگاه گوارش، خستگی و ضعف است. عوارض جانبی جدیتر زوکور ممکن است شامل مشکلات عصبی مانند از دست دادن حافظه و آسیب جدی به کبد باشد.
مصرف قرص چربی خون
برای کاهش چربی خون میتوان از دارو استفاده کرد. قرص سیمواستاتین، قرص ازتیمایب و قرص فنوفیبرات برخی از انواع قرص چربی هستند. در کنار مصرف دارو داشتن ورزش و تغذیه سالم به تسریع کاهش چربی کمک خواهد کرد. گاهی مصرف صحیح و مداوم دارو دشوار است اما جهت ایمن بودن، شما باید دارو ها را صحیح مصرف کنید . • داروهای خود را در ساعت خاصی از روز یا همراه با غذا یا سایر کارهای روزمره مانند مسواک زدن مصرف کنید . • از یک جعبه قرص هفتگی با بخشهای جداگانه برای هر روز و هر ساعت از روز استفاده کنید . • جعبه قرص های کامپیوتری هنگامی که زمان مصرف دارو فرا می رسد یا جعبه خالی از قرص می شود هشدار می دهند . • از دوستان و اعضا ی خانواده بخواهید که مصرف دارو را به یاد شما بیاندازند . • از یک تقویم دارویی و جدول آگاه ساز دارویی استفاده کنید. • هنگام مصرف دارو یادداشت بگذارید . • از یک دستگاه هشدار دهنده استفاده کنید . • از یک ساعت مچی زنگدار استفاده کنید .
انواع چربی خون
توجه داشته باشید که چربی خون انواع مختلفی دارد. نوعی از آن با نام LDL برای بدن بسیار مضر است به طوری که افزایش آن در بدن خطرات زیادی همچون سکته قلبی یا مغزی را به همراه میآورد. چربی مضر خون که به کلسترول بد خون هم معروف است مانع جریان آسان خون در رگها شده و در کار قلب و سایر اعضای بدن اختلال ایجاد میکند. بنابراین توصیه میشود با انجام آزمایش خون از میزان چربی خون خود مطلع شده و در صورت لزوم برای کاهش آن روشهای درمانی را به کار گیرید. خوشبختانه داروهای کاهنده چربی خون متعدد هستند و اگر بطور صحیح مصرف شوند تا حد زیادی میتوانند این مشکل را رفع کنند.هنگامی که کلسترول بالا دارید اولین کاری که باید انجام دهید تغییر رژیم غذایی و تناسب اندام است که این کار به معنی کاهش مصرف چربی اشباع شده، عدم مصرف چربی ترانس و فعالیت بیشتر میباشد. اگر این امر به اندازه کافی موجب کاهش کلسترول بد خون (LDL) نشود، ممکن است پزشک پیشنهاد کند که از دارو نیز برای کمک به بهبود این وضعیت استفاده کنید (با این حال شما همچنان باید این تغییرات در شیوه زندگی خود را اعمال کنید). چندین نوع داروی تجویزی وجود دارد که موجب پایین آوردن کلسترول میگردد که در ادامه خصوصیات هر یک ارائه میشود.داروهای کلسترول بالا اغلب اولین روش درمانی در هنگامی که میزان کلسترول و چربی خون (لیپوپروتئینهای کم چگال) بالا میرود، میباشند. دلیل آن این است که آنها در بسیاری از موارد در کاهش میزان کلسترول بد در جریان خون موثر هستند، چرا که هدف آنها کاهش میزان کلسترول تولید شده توسط کبد است. این داروهای کاهشدهندهی چربی زمانی که با عادات شیوهی زندگی سالم از جمله محدود کردن مصرف چربی بد، کاهش مصرف قند، ترک سیگار، افزایش فعالیت بدنی و کاهش وزن همراه هستند، تاثیر بیشتری دارند.
چربی خون و شیوه زندگی ناسالم
شیوه زندگی ناسالم که خیلی از افراد درگیر آن هستند باعث افزایش سطح کلسترول بد یا همان چربی خون میشود. داشتن تغذیه نامناسب و یا استفاده از غذاهایی با چربیهای اشباع شده میتواند زمینه بروز این بیماری باشد. علاوه بر تغذیه نادرست عادات مضر دیگری همچون سیگار کسیدن میتواند به ایجاد این مشکل دامن بزند. جالب است بدانید اگر فردی همراه با کلسترول بالا مبتلا به فشار خون بالا نیز باشد احتمال خطر حمله قلبی به ۶ برابر میرسد و اگر این فرد سیگاری هم باشد احتمال خطر به ۲۰ برابر یا بیشتر خواهد رسید. بیشتر گیاهان (سبزیها و میوهها) به علت فیبر و الیافی که دارند، باعث کاهش کلسترول و تریگلیسرید خون میشوند.
قرص چربی خون سیمواستاتین و عوارض آن
قرص سیمواستاتین (Simvastatin) از داروهای کاهنده چربی خون است که ضعف و درد عضلانی برخی از عوارض مصرف آن میباشد. اگرچه تاثیر اصلی سیمواستاتین در کاهش کلسترول خون است ولی به میزان کمتری تری گلیسیرید خون را نیز کاهش میدهد. کاهش تریگلیسیرید به نوبه خود باعث کاهش بیماری قلبی میشود. توجه داشته باشید که طی درمان با این دارو داشتن یک رژیم غذایی کم کلسترول و ورزش روزانه به منظور پیشگیری از افزایش وزن توصیه میشود. عوارض قرص سیمواستاتین شامل ناراحتیهای گوارشی، افزایش آنزیمهای کبدی، ضعف و درد عضلانی، سردرد، ضایعات پوستی، اسهال، تهوع، دل درد، افزایش حساسیت، افزایش میزان هموگلوبین و قند خون، فراموشی و گیجی، کاهش توانایی جنسی و بیخوابی میباشد.
قرص چربی خون ازتیمایب و عوارض آن
قرص ازتیمایب (Ezetimibe) از داروهای معمول کاهنده چربی خون است که همراه با یک رژیم غذایی کم چرب و انجام ورزش روزانه باعث کاهش چشمگیر کلسترول خون میشود. دردهای شکمی و اسهال از عوارض این داروست. این دارو با مهار جذب کلسترول غذا و کلسترولی که در صفرا دفع میشود، ذخیره کبدی کلسترول را کاهش میدهد. این دارو را میتوان به صورت درمان کمکی با داروهای پایینآورنده چربی خون دیگر استفاده کرد. عوارض قرص ازتیمایب شامل دردهای شکمی، اسهال، سردرد و سرگیجه، خستگی، خوابآلودگی، سرفه، عفونتهای ویروسی، درد کمر، درد مفاصل، درد قفسه سینه میباشد.
قرص چربی خون فنوفیبرات و عوارض آن
قرص فنوفیبرات (Fenofibrate) از داروهای کنترلکننده چربی خون (قرص چربی) است که کمک میکند تا سطح کلسترول و تریگلیسیرید (اسیدهای چرب) در خون کاهش یابد. مشکلات تنفسی و سردرد برخی از عوارض مصرف این دارو هستند. مصرف دارو با غذا میزان جذب آن را افزایش میدهد. عوارض قرص فنوفیبرات شامل مشکلات تنفسی، درد شکمی، درد پشت، سردرد، یبوست، تهوع، خونریزی غیرمعمول، درد یا تورم در پاها میباشد.
قرص چربی خون رزوواستاتین و عوارض آن
قرص رزوواستاتین (Rosuvastatin) از داروهای کاهنده چربی خون است که به منظور یک درمان کم عارضه برای پایین آوردن کلسترول خون و پیشگیری از بروز سکته تجویز میشود. درد و گرفتگی عضلانی از عوارض مصرف این دارو است. رزوواستاتین با مسدود کردن مسیر ساخت کلسترول توسط کبد باعث میشود که کبد کلسترول را از خون برداشت و جمعآوری کند. مصرف این قرص به عنوان قرص چربی باعث بهبود تصلب شرایین شده و از سکته قلبی و مغزی در بیماران پیشگیری میکند. داشتن یک رژیم غذایی سالم، محدود کردن مصرف الکل، کاهش نمک در رژیم غذایی، ترک سیگار و داشتن فعالیت بدنی مناسب همراه با مصرف این دارو به منظور اثربخشی بیشتر توصیه میشود. عوارض قرص شامل درد و گرفتگی عضلانی، سردرد، یبوست، احساس تهوع، سوءهاضمه، سرگیجه، خستگی و اختلال در خواب میباشد.
قرص چربی خون کلوفیبرات و عوارض آن
قرص کلوفیبرات (Clofibrate) از داروهای کاهنده چربی خون است که در درمان زیادی چربی خون در بیمارانی که به درمان با رژیم غذایی یا سایر روشها پاسخ کافی ندادهاند، مصرف میشود. سردرد، سرگیجه و مشکلات گوارشی از عوارض این دارو است. این دارو از دستگاه گوارش به آهستگی و به طور کامل جذب میشود. توجه داشته باشید که در کنترل چربی خون، دارو جایگزین رژیم غذایی، تمرین بدنی و کاهش وزن نمیشود بلکه باید در کنار اینها باشد تا بتوان بیشترین تاثیر را از آن گرفت. عوارض قرص کلوفیبرات شامل عوارض گوارشی (از قبیل تهوع، بیاشتهایی و درد معده)، خارش، کهیر، کاهش توانایی جنسی، سردرد، سرگیجه، کسالت، ریزش مو، مسمومیت بافت عضلانی و سنگهای صفراوی میباشد.
قرص چربی خون کلستیرامین و عوارض آن
قرص کلستیرامین (Cholestyramine) از داروهای کاهنده چربی خون است که توصیه میشود در کنار رژیم غذایی صحیح و انجام ورزش روزانه مصرف شود. سردرد، سرگیجه و خوابآلودگی برخی از عوارض جانبی مصرف این دارو است. این دارو برای کاهش خارش ناشی از افزایش اسیدهای صفراوی به دنبال بیماریهای کبدی نیز استفاده میشود. کلستیرامین کلسترول و اسیدهای صفراوی اضافی را کاهش میدهد. عوارض قرص کلستیرامین شامل سردرد، سرگیجه، خوابآلودگی، وزوز گوش، درد مفاصل، یبوست، درد شکم، تهوع، بثورات جلدی و کاهش جذب ویتامینهای محلول در چربی مانند A ،D و K میباشد.
قرص چربی خون لوواستاتین و عوارض آن
قرص لوواستاتین (Lovastatin) یکی دیگر از داروهایی است که به عنوان قرص چربی استفاده میشود. این دارو کاهنده چربی خون است و به منظور درمان کلسترول بالای خون در افرادی که به درمان با رعایت رژیم غذایی پاسخ کافی نمیدهند تجویز میشود. اسهال و سرگیجه از عوارض مصرف این دارو است. اگرچه تاثیر اصلی لوواستاتین در کاهش کلسترول خون است ولی به میزان کمتری تریگلیسیرید خون را نیز کاهش میدهد. عوارض قرص لوواستاتین شامل یبوست، اسهال، سرگیجه، نفخ، سردرد، گرگرفتگی، تهوع، بثورات جلدی، معده درد، کاهش توانایی جنسی و اشکال در خوابیدن میباشد.
قرص چربی خون جم فیبروزیل و عوارض آن
جم فیبروزیل (Gemfibrozil) از داروهای کاهنده چربی مضر خون است که به جلوگیری از بیماری عروقی کرونری در بیمارانی که به درمان با رژیم غذایی پاسخ کافی نمیدهند، مصرف میشود. این دارو همچنین باعث افزایش چربی مفید خون میشود. توجه داشته باشید که این دارو بالا بودن سطح کلسترول خون را درمان نمیکند، بلکه فقط شرایط را کنترل میکند. جم فیبروزیل در دو شکل قرص و کپسول در دسترس بوده و به خوبی از طریق دستگاه گوارش جذب میشود. عوارض قرص جم فیبروزیل شامل نفخ معده، درد معده و سوزش سر دل، بثورات جلدی، حالت تهوع یا استفراغ، اسهال، سردرد، ضایعات پوستی میباشد.
قرص چربی خون آتورواستاتین و عوارض آن
قرص آتورواستاتین (Atorvastatin) برای کاهش کلسترول خون و پیشگیری از بیماریهای قلبی مصرف میشود. سردرد و اسهال از عوارض قرص آتورواستاتین است. هرچند تاثیر اصلی آتورواستاتین در کاهش کلسترول خون است ولی به میزان کمتری تریگلیسرید خون را نیز کاهش میدهد. این دارو سطح چربی بد در خون را کاهش میدهد و به همین دلیل خطر ابتلا به برخی بیماریها از جمله سکته قلبی را کاهش میدهد. عوارض قرص آتورواستاتین شامل سردرد، ضایعات پوستی، اسهال، تهوع، دل درد میباشد.